
zdjęcie pochodzi ze strony : www.kuchniabazylii.pl
Przygotowanie:
W bułkach ścinamy ich wierzch i wydrążamy środek, tak by zrobić miejsce na dodatki
wnętrze posmarowałam masłem a następnie wyłożyłam kiełbasą i szynką
Możemy dodać do nich paprykę, cebulę, szczypior to wszystko na co mamy akurat ochotę.
Była to moja pierwsza próba więc wolałam zrobić wersje minimalistyczną.
Na wierzch ostrożnie wlewamy jajko i posypujemy solą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200’C na ok 15-20 min, w zależności od tego jakie lubimy jajka.
Następnie posypujemy je startym serem i pieczemy jeszcze przez kilka minut , możemy włączyć termoobieg by bardziej zapiec ser.Zdjęcie nie jest najlepszej jakości, ale nie było czasu mój synek był bardzo niecierpliwy by szybko zjeść nowe śniadanko 😉
Dla niego przygotowałam zapiekankę wege z samym jajkiem, na talerzu również nie było dodatków – takie było jego życzenie.
Przepis jest z serii „ZAWSZE WYCHODZI”.
Zapraszam do gotowania, a właściwie pieczenia.
Smacznego 🙂
Aż mi w brzuchu zaburczało, apetytu mi narobiłaś 😉 Wyglądają świetnie 🙂
a jakie proste w przygotowaniu 😛
Banalnie proste polecam.!!!
dokładnie tak 😉 kilka chwil i gotowe.